FC Nürnberg zet coach Gertjan Verbeek op non-actief

Coach Gertjan Verbeek is per direct op non-actief gezet door zijn club FC Nürnberg. Ook zijn assistent Raymond Libregts is uit zijn functie ontheven. Dat heeft de nummer zeventien uit de Duitse Bundesliga vanochtend bekend gemaakt.

Verbeek, die in oktober was aangesteld, moet plaatsmaken vanwege zijn slechte resultaten. Nürnberg staat zeventiende en moet met nog drie duels te spelen vrezen voor rechtstreekse degradatie.

De tijdelijke opvolger van de Nederlandse coach is Roger Prinzen, de voormalige trainer van de beloften, onder wiens leiding Nürnberg een zogeheten schokeffect hoopt te bereiken. „We zijn ervan overtuigd dat we met deze beslissing nog iets kunnen forceren”, zo verklaart directeur Martin Bader op de clubwebsite.

Bader roemt de inzet van Verbeek, die officieel met betaald verlof is gestuurd, maar stelt dat een verblijf in de Bundesliga ten koste van alles moet worden veiliggesteld. Diens vertrek was daarom onvermijdelijk.

De 51-jarige Verbeek was eerder trainer van Heracles, Heerenveen, Feyenoord en AZ. Bij die laatste club werd hij eind september ook al ontslagen. Dit omdat hij te veel weerstand opriep bij zijn spelers.