VS: Russische militairen actief in Oekraïne

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft foto’s vrijgegeven van militairen in Oost-Oekraïne die volgens de Verenigde Staten onderdeel van het Russische leger zijn. Volgens de VS hebben de strijders soortgelijke uniformen en hebben zij Russische wapens.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft foto’s vrijgegeven van militairen in Oost-Oekraïne die volgens de Verenigde Staten onderdeel van het Russische leger zijn. Volgens de VS hebben de strijders soortgelijke uniformen en hebben zij Russische wapens.

In de foto’s zijn ‘pro-Russische betogers’ te zien uit Slavjansk en de Krim die net zo gekleed zijn en hetzelfde type RPG-30-raketwerpers dragen als Russische strijdkrachten. De Amerikaanse verklaring volgt op een serie aantijgingen van de VS dat Rusland zijn leger gebruikt om onrust in Oekraïne te zaaien.

De afbeeldingen staan in een document van elf pagina’s dat het ministerie aan journalisten gaf. De bron van de foto’s kon niet achterhaald worden. (AP/Novum)