Vrachtschepen botsen voor kust IJmuiden - geen gewonden

Twee grote vrachtschepen zijn vanochtend rond 05.15 uur met elkaar in aanvaring gekomen op de Noordzee. Het incident gebeurde ongeveer vijftig kilometer voor de kust van IJmuiden. Dat meldt een woordvoerder van de kustwacht. Hij noemt de situatie “stabiel”. Er zijn geen gewonden gevallen.

“Ze hebben elkaar geraakt, maar de schade lijkt mee te vallen”, aldus de woordvoerder. Uit voorzorg heeft de kustwacht wel een reddingsboot en een vliegtuig op de schepen afgestuurd. “De boot vaart om de schepen heen en neemt de schade op, het vliegtuig kijkt of er lekkages zijn waar te nemen.”

De schepen liggen rond 07.30 uur nog voor anker en wachten de uitslagen van verschillende inspecties af. Als die positief zijn, varen ze waarschijnlijk snel weer verder. De schepen die bij het incident betrokken zijn, zijn de Bulk Costa Rica van ongeveer tweehonderd meter en de Atlantic Tramp van honderdtachtig meter. (Novum)