Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Onderwijs

Zesjescultuur

Het is een harde maatschappij. Een goede opleiding zorgt voor meer mogelijkheden op de krappe arbeidsmarkt. Je moet er uithalen wat er in zit, en trouwens je vindt alles hartstikke interessant dus doe dan ook maar een beetje beter je best om dat te laten zien.

Iedere ouder kent de soms wat uitgekauwde argumenten om het kroost aan te sporen tot iets meer inzet op school.

Maar ja, zestienjarigen hebben andere prioriteiten en zien het wat tegenvallende rapport niet per se als een heel groot probleem.

„Maar pap, met deze cijfers ga ik wel over hoor. Eigenlijk heb ik zelfs een punt te veel.”

Rob Heerdink