Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Video: de finale van The Passion vanuit de regiewagen

Meer dan drie miljoen mensen keken deze week naar “het volkse alternatief voor de Matthäus Passion”, zoals onze recensent de EO/RKK-productie The Passion omschreef. Wat de meeste mensen nog niet hebben gezien, is hoe het er in de regiewagen van The Passion aan toe ging.

Meer dan drie miljoen mensen keken deze week naar “het volkse alternatief voor de Matthäus Passion”, zoals onze recensent de EO/RKK-productie The Passion omschreef. Wat de meeste mensen nog niet hebben gezien, is hoe het er in de regiewagen van The Passion aan toe ging.

Jacco Smuling, de audiotechnicus van het programma, heeft op YouTube beelden gezet van hoe de finale van spektakel in de regiekamer wordt beleefd. En van die beelden heeft regisseur David Grifhorst zelf ook iets van geleerd:

Twitter avatar davidgrifhorst davidgrifhorst @coen3fm Sinds het zien van de beelden begrijp ik ineens waarom het draadje van m’n hoofdtelefoon zo vaak is afgescheurd bij grotere shows.