Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Wisselvalliger

De invloed van hogedruk in onze omgeving is aan het verdwijnen. Daardoor gaan we langzaam naar een licht wisselvallig weerbeeld toe. Dat zien we vanavond al gebeuren. Vanuit het noorden volgt van tijd tot tijd wat regen. De bewolking die erbij hoort, zorgt ervoor dat vannacht vrij mild verloopt met minimaal een graad of 6. Morgen is de wind gedraaid naar noordelijke richting. Koele en vochtige lucht vanaf de Noordzee komt zo onze onze kant op. Er valt een aantal buien en de zon is maar af en toe te zien. Ook is het fris met 10 tot 13 graden. Zaterdag is de zon het meeste te zien in het noorden. De buien vallen vooral in het zuiden. Verder kan het in het paasweekeinde af en toe regenen. De middagtemperaturen lopen geleidelijk op. Waar het zaterdag nog 13 tot 15 graden wordt, is het maandag 15 tot 20 graden.