Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wielrennen

Philippe Gilbert toont vorm voor Amstel Gold Race met winst Brabantse Pijl

De Brabantse Pijl is gewonnen door de Belg Philippe Gilbert. In een sprint met het uitgedunde peloton was de renner van BMC net iets sneller dan de Australiër Michael Matthews (Orica-Greenedge). De Nederlander Wout Poels (Omega Pharma) die in de finale een aantal keer aan het peloton probeerde te ontsnappen, werd vijftiende. De winnaar van vorig jaar Peter Sagan deed niet mee. Gilbert won in 2011 ook al de Brabantse Pijl. De oud-wereldkampioen toont met zijn zege in goede vorm te zijn voor de Amstel Gold Race van zondag. (Novum)