Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Brandpunt wint rechtszaak van vliegmaatschappij Ryanair

De Ierse budgetluchtvaart maatschappij Ryanair heeft gisteren een bodemprocedure verloren tegen het KRO-programma Brandpunt Reporter. Dat maakte vorig jaar een documentaire over het kostenbeleid van het bedrijf. Anonieme piloten vertelden dat ze werden gedwongen met zo min mogelijk brandstof te vliegen om de kosten te drukken. Volgens Ryanair zijn de aantijgingen onjuist. Volgens de rechter handelde de KRO zorgvuldig en worden de uitlatingen van piloten door andere bronnen gestaafd. (NRC)