Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Oeuvreprijs voor Johan Simons

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs gaat dit jaar naar theaterregisseur Johan Simons. De oeuvreprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op gebied van cultuur of natuur in Nederland. Aan de prijs is een bedrag van 150.000 euro verbonden. Simons krijgt de prijs „vanwege zijn grote verdiensten voor de theaterkunst in binnen- en buitenland”. Het fonds noemt hem „één van de meest toonaangevende Nederlandse theaterregisseurs”. (NRC)