Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Gewesten zeggen vertrouwen in schaatsbond KNSB op

De voorzitters van de gewesten hebben hun vertrouwen opgezegd in bestuur en directie van schaatsbond KNSB. De onvrede betreft vooral het slepende dossier rond de bouw van Icedome Almere als nieuw nationaal ijsstadion, dat eerder bondsvoorzitter Doekle Terpstra de kop kostte. Almere kreeg voor de deadline van 1 april de financiering van 183 miljoen euro niet rond, waarop de KNSB „enkele weken” uitstel gaf. Concurrenten Thialf Heerenveen (gewest Friesland) en Transportium Zoetermeer (gewest Zuid-Holland) kijken met argusogen toe. In juni beslist de ledenraad over de grieven van de gewesten. (NRC)