Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Manchester City laat punten liggen in kampioensstrijd

Manchester City heeft in de race om de landstitel puntenverlies geleden. De nummer drie van de Premier League kwam gisteren in eigen huis tegen hekkensluiter Sunderland niet verder dan 2-2. Deze misstap betekent goed nieuws voor de andere titelkandidaten. Koploper Liverpool heeft 77 punten uit 34 duels, Chelsea staat daar twee punten achter. City heeft nu 71 punten, met een wedstrijd minder gespeeld. Everton verloor thuis verrassend met 3-2 van Crystal Palace en liet de kans liggen om ten koste van Arsenal op te schuiven naar de vierde plaats, die recht geeft op de voorronde van de Champions League. (Novum)