Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Terrorisme

Door Boko Haram ontvoerde meisjes vrij

President Goodluck Jonathan van Nigeria heeft vandaag zijn minister van Defensie, de top van de veiligheidsdiensten en de deelstaatgouverneurs in zijn land bijeengeroepen voor spoedberaad. Nadat maandag meer dan 70 doden vielen bij een bomaanslag in de hoofdstad Abuja, werden gisteren zeker 18 mensen gedood bij een aanval van de terreurorganisatie Boko Haram op een dorpje in het noordoosten. In hetzelfde gebied werd gisteren de emir van Gwoza in zijn paleis doodgeschoten. Hij had afgelopen week nog om bescherming gevraagd. Gisteravond werd ook bekend dat de meeste van de meer dan honderd meisjes die dinsdag werden ontvoerd, weer vrij zijn. Bijzonderheden werden niet gegeven. (AP)