Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Bouw entree Van Gogh begonnen

Het Van Gogh Museum in Amsterdam is gisteren begonnen met de bouw van zijn nieuwe entree. Minister Stef Blok (VVD, Wonen en Rijksdienst) gaf het startsein. Het museum blijft tijdens de verbouwing open. De entree komt aan de kant van het Museumplein. Het museum krijgt er door de verbouwing ook 800 vierkante meter extra oppervlakte bij. De financiering is nog niet rond. De nieuwe ingang is begroot op zo’n 17 miljoen euro. Daarvan is nu ruim 10 miljoen euro binnen. (NRC)