Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Maarten ’t Hart over het “ongelooflijk mooie” ‘Les Thibaults’

"Laat dit boek je niet ontgaan."

Maarten ’t Hart bespreekt voor boekhandel De Kler regelmatig pas verschenen boeken. Een erg enthousiaste videobespreking wijdt ’t Hart, uiteraard uit eigen moestuin, aan het net vertaalde Les Thibaults van Roger Martin du Gard.

Ook Michel Krielaars was enkele weken terug erg onder de indruk van Du Gards epos: “Roger Martin du Gard is de zoon van Lev Tolstoj.”

In een eerdere video-bespreking legde ’t Hart het populaire Stoner van John Williams op de composthoop: