Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Scholieren kiezen Wallis de Vries

Het boek Klem van Mel Wallis de Vries heeft de Prijs van de Jonge Jury 2014 gewonnen. Het boek ontving de meeste stemmen van scholieren tussen de 12 en 16 jaar. Wallis de Vries won in 2012 ook al de Prijs van de Jonge Jury, toen met het boek Vals. Naast deze prijs werd ook de Jonge Jury Debuutprijs uitgereikt. Die ging dit jaar naar Natasza Tardio voor haar boek Moordvrienden. De prijzen zijn een initiatief van Stichting Lezen en Passionate Bulkboek. (Novum)