Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

PvdA: Opstelten ging te ver met uitspraken over zaak-Demmink

Regeringspartij PvdA vindt dat minister Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD) te ver is gegaan door te zeggen dat het pedofilie-onderzoek naar oud-topambtenaar Joris Demmink „niks is en niks wordt”. „In iedere zaak en in deze zaak in het bijzonder moet het OM de ruimte hebben om in alle vrijheid het strafrechtelijk onderzoek te verrichten. De PvdA doet geen uitspraken over een lopende zaak”, zegt Tweede Kamerlid Jeroen Recourt. Kamerlid Ard van der Steur (VVD) wil niet reageren. „De zaak is onder de rechter.” Over de opstelling van Opstelten zegt hij ook niets. „De minister gaat over zijn eigen antwoorden.” (NRC)