Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Jan Wouters stopt na dit seizoen als trainer van FC Utrecht

Jan Wouters gaat aan het einde van dit seizoen stoppen als trainer van FC Utrecht. Het vertrek zou in goed overleg met de club zijn, na een ‘eerlijke en open evaluatie’. Dat meldt FC Utrecht vandaag. De spelersgroep is al ingelicht.

Jan Wouters tijdens de wedstrijd tegen Ajax. Aan het einde van dit seizoen zwaait de coach van FC Utrecht af.
Jan Wouters tijdens de wedstrijd tegen Ajax. Aan het einde van dit seizoen zwaait de coach van FC Utrecht af. Foto ANP / Olaf Kraak

Jan Wouters gaat aan het einde van dit seizoen stoppen als trainer van FC Utrecht. Het vertrek zou in goed overleg met de club zijn, na een ‘eerlijke en open evaluatie’. Dat meldt FC Utrecht vandaag. De spelersgroep is al ingelicht.

Wouters was sinds 2011 trainer bij FC Utrecht. Zijn afscheid komt na een mager seizoen. Een tijdlang bivakkeerde de club in de lagere regionen van de Eredivisie. Door een aantal thuiszeges is degradatie echter afgewend. Vorig jaar nog stond Wouters met FC Utrecht in de Europa League, maar dat stopte na een vernederende wedstrijd tegen Differdange uit Luxemburg.

Jan Wouters over zijn afscheid na de evaluatie van gisteren:

“Ik heb in de evaluatie aangegeven dat ik het tijd vind voor een nieuwe fase in mijn carrière. Ik wil met de opgedane ervaring een volgende stap maken in mijn carrière. Ik kan met een goed gevoel FC Utrecht verlaten, want FC Utrecht is en blijft mijn club.”

Directeur Wilco van Schaik:

“Wij kijken als club terug op vijf enerverende seizoenen met Jan Wouters. In de technische staf is Jan Wouters zowel assistent alsmede hoofdcoach geweest. Vorig seizoen wist hij als hoofdcoach van FC Utrecht een recordaantal punten te pakken. Hij heeft altijd met 100% inzet en betrokkenheid voor ons gewerkt. We hebben nu een tijdperk afgesloten”

Jan Wouters was bereid terug te keren in zijn rol als assistent, maar FC Utrecht ging daar niet mee akkoord. “Het is niet het goede moment. Wij vinden dat daar tijd tussen moet zitten”, aldus Van Schaik. “We hebben een heftig jaar gehad. Daarom is het goed een nieuw gezicht voor de groep te krijgen.”

De huidige assistent-trainer Rob Alflen wordt gezien als de logische opvolger van Wouters. De laatste wedstrijd van Wouters als trainer bij FC Utrecht is op 3 mei, tegen Vitesse.