Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Wonen

Ik woonde in een caravan

Sabrina Nash (25)

Werkt bij een energiebedrijf

‘Na mijn afstuderen in Groningen zocht ik samen met mijn vriendin een woning in de buurt van Utrecht. Zij ging daar haar master doen, ik zocht werk. Omdat we uit een andere stad kwamen, kwamen we onder op de wachtlijst voor sociale huur. In de wijde omgeving van Utrecht kun je in de vrije sector niets onder de 700 euro exclusief krijgen, en dat redden we niet. We waren niet kritisch, overal was goed geweest. Via een vriendin konden we in oktober een caravan huren. Dat ging even, maar die had geen verwarming. Uiteindelijk hebben we via een makelaar op Marktplaats een caravan in een recreatiepark bij Zeist kunnen huren. Niet goedkoop, 700 euro per maand, maar betaalbaarder dan alles in de vrije sector. Op dat park wonen vooral starters, jonge gezinnen en gescheiden vaders. Onze overburen, een jong gezin, woonden er al zeven jaar. Ze staan op de wachtlijst voor sociale huur. De condities waren niet al te best. Het tochtte, en er zat schimmel in de muren. Ik kom niet in aanmerking voor huurtoeslag, daar verdien ik weer net iets te veel voor. Vorige week zijn we eindelijk verhuisd, naar een gesubsidieerd appartement in Zeist. Toen we onze kleren inpakten, bleek de helft wit uitgeslagen van de schimmel.”