Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Ik deel een huis met anderen

Hagar Jobse (27)

Freelance journalist

‘Tijdens mijn studententijd had ik altijd geluk. Ik heb me op mijn zestiende al ingeschreven bij Woningweb, toen ik ging studeren stond ik al drie jaar op de wachtlijst. Altijd goede kamers gehad. De problemen kwamen toen ik klaar was. Ik verdiende nog niet veel, en kon niets vinden dat ik kon betalen. Nu heb ik ook wel een flink eisenlijstje, moet ik bekennen. Ik heb altijd in Amsterdam gewoond, en wil de stad echt niet uit. Ik woon liever kleiner, minder comfortabel, dan dat ik in Diemen iets groots voor mezelf heb. Ik zag dus geen andere oplossing dan weer bij mijn ouders gaan wonen. Niet fijn. Af en toe kon ik ergens een paar maanden in onderhuur, dan pakte ik mijn spullen weer, maar uiteindelijk eindigde ik toch weer thuis. Ik dacht altijd: ik ben nu volwassen, dan ga je op jezelf wonen. Dat is niet haalbaar. Uiteindelijk vond ik via-via een huis met een groep andere starters. Het is ruim genoeg, maar eigenlijk gewoon bedoeld als gezinswoning. Dat merk je: de wc staat in de badkamer die we met zijn vieren delen. Maar gezellig is het wel.”