Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Taal

Huurling op herhaling

Een ouderwets schietspelletje waarin je een huurling speelt // Dat is toch net iets leuker dan een bizarre game over een moordlustige geit (maar probeer ‘m één keer)

Spelen // Game Mercenary Kings Voor: PlayStation 4, Windows, OS X. € 18,99 3

Nostalgie is niet de hoofdattractie van Mercenary Kings. Het ziet er inderdaad uit als een spel van vroeger – in pixelstijl, wapentuig en zwaar aangezette, extreem gedetailleerde animaties is het een ode aan Metal Slug uit de jaren negentig – maar de gameplay is modern. Je rent en springt herhaaldelijk levels in om geld en onderdelen te verdienen, en daarmee je personage uit te bouwen. Die herhaling zal niet ieders smaak zijn, maar het sluit goed aan bij het verhaaltje van doorgewinterde huurlingen die iedere lucratieve missie aannemen. Bovendien bezoek je weliswaar steeds dezelfde omgevingen, maar moet je wisselende opdrachten uitvoeren en zijn er tal van geheimen te ontdekken. Toch was iets meer variatie welkom geweest, wellicht in combinatie met door de computer opgebouwde level-layouts.