Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Milieu en natuur

Hondenrazzia

foto Bogdan Cristel/Reuters

Ze smeekt de mannen of ze haar hond alsjeblieft willen laten gaan. De hondenvangers zagen het dier aan voor een zwerfhond en dat betekent in Roemenië weinig goeds. De schattingen van het aantal zwerfhonden in Boekarest variëren van 40.000 tot 64.000. De enorme zwerfhondenpopulatie in de Roemeense hoofdstad maakt soms dodelijke slachtoffers. Nadat vorig jaar een vierjarig jongetje werd aangevallen en gedood, wilde de stad actie. Alle tienduizenden honden die door de straten in Boekarest zwerven, worden nu gevangen. Als ze vervolgens niet binnen veertien dagen worden opgehaald in het asiel, dan mogen ze worden afgemaakt.De vrouw op de foto wist de hondenvangers te overtuigen. Haar hond mocht ze houden.