Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Onderwijs

Heel wat leerlingen zijn gewoon lui, zeggen ze zelf

Naam: Cindy (16)

School: Da Vinci College Purmerend

Klas: 4 vwo

„Ik besteed veel aandacht aan mijn huiswerk. Meestal haal ik zevens of achten. Vooral biologie en scheikunde vind ik erg leuk. Sommige docenten doen extra hun best ons te motiveren. Eén leraar maakt zelf filmpjes met tips en uitleg over de stof. Die begeleiding werkt wel heel goed. Dan word ik zelf ook enthousiast. Ik merk wel dat er in de klas vaak lagere cijfers worden gescoord. Volgens mij komt dat gewoon door luiheid. Huiswerk maken is natuurlijk ook niet het leukste wat er is. Als we een toets terug krijgen maken mijn klasgenoten vaak opmerkingen. ‘Heb je haar weer met haar hoge cijfers’, zeggen ze dan. Ze vragen hoe ik dat doe, maar daar heb ik niet echt een antwoord op.”