Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Hard en expliciet slaan

Heftige gevoelens, deze week // Een puber die ontmaagd wil worden, een noodlottige liefde en heimelijke homoseksuele verlangens // Hoogtepunt is het broeierige Belle en het Beest

Drama //

A Weekend in Paris

Op vakantie leer je elkaar pas kennen, ook als je al dertig jaar bent getrouwd. Meg en Nick (Lindsay Duncan en Jim Broadbent), twee docenten die hun beste jaren achter zich hebben, gaan een romantisch weekend naar Parijs.

Maar dat loopt even anders: Meg bekent aan Nick dat ze overweegt een nieuw leven te beginnen zonder hem. Nick wil redden wat er te redden valt, maar de moed zakt hem in de schoenen na een ontmoeting met een oude vriend, die inmiddels bestsellers schrijft en met een nieuwe, jonge vrouw in Parijs is neergestreken.

Regisseur Roger Michell (van Notting Hill) en scenarioschrijver Hanif Kureishi werken al jaren samen. Ze zijn gespecialiseerd in het onder ogen zien van liefde, ouderdom en sterfelijkheid in een geïndividualiseerde wereld. Niet per se werkelijkheidsgetrouw, want Meg en Nick slaan elkaar soms wel erg hard en expliciet om de oren. Niet elke scène overtuigt daarom, maar de inzet van de filmmakers blijft boeiend genoeg.