Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Geit zaait dood en verderf

Spelen // Game Goat Simulator Voor: Windows (via Steam) € 9,99 1

Coffee Stain Studios werkte even niet aan een échte game, en om de tijd te doden bouwde het een melig spelletje waarin een onkwetsbare geit dood en verderf zaait in een piepklein dorpje. De studio plaatste wat beelden van Goat Simulator op YouTube en werd overstelpt met enthousiaste reacties. Na minimale aanpassingen werd dit veredelde prototype snel uitgebracht, op 1 april nota bene. Niets werkt zoals het zou moeten: auto’s ontploffen als je er tegenaan rent, het geitje maakt gemakkelijk salto’s over vrachtwagens en de vele grafische foutjes – die de makers er expres in lieten zitten – geven het spel een absurdistische, bizarre vibe. Iedereen zou Goat Simulator een keer moeten spelen, maar of je het ook moet kopen? Een fantastisch wanproduct.