Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Heropening Picasso Museum later

De heropening van het Picasso Museum in Parijs is zeker drie maanden uitgesteld. Het museum, dat meer dan vier jaar gesloten is wegens een uitbreiding en verbouwing, zou in juni feestelijk worden heropend. Maar volgens Franse media is de heropening op last van het ministerie van Cultuur uitgesteld tot minimaal september. Het departement zou er niet gerust op zijn dat de beveiliging in orde is. In 2009 werd een schetsboek met 33 tekeningen van Picasso uit het museum gestolen. (NRC)