Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Film

Play Misty for Me

(Clint Eastwood, 1971). Clint Eastwoods zelfverzekerde regiedebuut Play Misty For Me stond model voor Fatal Attraction (1987) en al die andere films waarin een geesteszieke vrouw de man stalkt met wie ze één wilde nacht beleefde, hier een door Eastwood zelf gespeelde jazzdiskjockey. Eastwood nam zijn debuut op in het Californische plaatsje Carmel, waar hij indertijd woonde en waar hij in 1986 ook eventjes burgemeester van werd. Zijn vertrouwdheid met de plek levert zeer fotogenieke locaties op. De titel verwijst naar pianist Erroll Garners compositie Misty.

RTL 7, 00.00-01.55u.