Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

2Doc: Freakonomics

Zes documentairemakers (Morgan Spurlock, Rachel Grady, Heidi Ewing, Eugene Jarecki, Alex Gibney en Seth Gordon) verfilmden verschillende economische onderzoeken uit de bestseller Freakonomics: A Rogue Economist Explores the Hidden Side of Everything. Daarin lieten New York Times-journalist Stephen Dubner en econoom Steven Levitt op een amusante, intelligente manier zien hoe economisch onderzoek voor de meest uiteenlopende zaken een verklaring biedt. Zoals: wat zegt je naam over je kansen in het leven en wat maakt je tot een goede ouder.

Nederland 2, 23.55-01.25u.