Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Moordenaar Wiels bekent

De uitvaart van Helmin Wiels, mei vorig jaar
De uitvaart van Helmin Wiels, mei vorig jaar Foto ANP

De 37-jarige Curaçaoënaar Elvis K. heeft bekend dat hij in mei vorig jaar politicus Helmin Wiels in opdracht heeft doodgeschoten. Dat bevestigt de Antilliaanse officier van justitie Guillano Schoop. Het onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord loopt nog. K., ook wel bekend als ‘Monster’, werd al lange tijd verdacht van de moord op Wiels. K. beriep zich lange tijd op zijn zwijgrecht, maar heeft enkele weken geleden de moord bekend en belastende verklaringen tegen anderen afgelegd. In ruil voor de verklaring wilde K. naar Nederland overgebracht worden, omdat hij vreest voor zijn veiligheid. Dat is op 22 maart gebeurd. De verklaring van K. kwam gisteren naar buiten in een pro-formazitting. Volgens de officier van justitie heeft het onderzoek met de verklaring „een nieuwe impuls” gekregen. Het Openbaar Ministerie wilde daarom meer tijd. De rechtbank heeft de behandeling van de strafzaak nu bepaald voor de eerste week van augustus.(NRC)