Pauw & Witteman stopt na dit seizoen

Talkshow Pauw & Witteman stopt er na dit seizoen mee, heeft de VARA bekendgemaakt. Jeroen Pauw en Paul Witteman zullen eigen programma’s gaan presenteren. In het geval van Pauw is dat een eigen latenighttalkshow op de plek van het huidige Pauw & Witteman.

Jeroen Pauw (links) en Paul Witteman (rechts) tijdens de nationale tv-actie voor de Filippijnen.
Jeroen Pauw (links) en Paul Witteman (rechts) tijdens de nationale tv-actie voor de Filippijnen. Foto ANP/ Koen van Weel

Talkshow Pauw & Witteman stopt er na dit seizoen mee, heeft de VARA bekendgemaakt. Jeroen Pauw en Paul Witteman zullen eigen programma’s gaan presenteren. In het geval van Pauw is dat een eigen latenighttalkshow op de plek van het huidige Pauw & Witteman.

Paul Witteman gaat nieuwe programma’s over muziek, politiek en wetenschap presenteren. De laatste aflevering van Pauw & Witteman is te zien op vrijdag 23 mei.

Witteman zegt in een reactie dat hij na acht jaar toe is aan iets nieuws. Een nieuw programma over muziek presenteren noemt hij “ook een lang gekoesterde droom”.

“Pauw & Witteman was voor Jeroen en mij een schitterende tijd. We hebben een groot publiek bereikt met spraakmakende uitzendingen, maar door al dat nachtbraken werd het voor mij op den duur ook vermoeiend.”

Een beroemd fragment: het briefje van Henk Bleker aan Mauro:

Pauw zegt het jammer te vinden dat de samenwerking met Witteman ophoudt. Hij kijkt “met plezier en warmte” terug op de jaren dat hij met Witteman heeft samengewerkt. Hij verheugt zich erop een nieuwe latenighttalkshow voor eigen rekening te gaan nemen. Het is nog “iets te vroeg” om over de inhoud daarvan al iets specifieks te zeggen.

‘Programma bepalend geweest’

Volgens Frans Klein, mediadirecteur van BNN-VARA, was Pauw & Witteman de afgelopen acht jaar “zeer bepalend voor het politieke en maatschappelijke debat”:

“Jeroen en Paul stellen altijd de belangrijke journalistieke vragen en maken tegelijkertijd een onderhoudend en toegankelijk programma voor een breed publiek. Ik ben blij dat Paul voor de VARA behouden blijft en kijk uit naar de programma’s waar hij de komende tijd mee aan de slag gaat. Ook het nieuwe VARA-programma met Jeroen op de late avond belooft veel goeds.”

Pauw & Witteman startte in september 2006, volgend op de beëindiging van talkshow Barend & Van Dorp op RTL 4. In elke uitzending komen ongeveer vier à vijf gasten praten over de actualiteit. Een bekend onderdeel tussendoor is de Zapservice, waarbij nieuws en opmerkelijke fragmenten uit de media in sneltreinvaart voorbijkomen.

De Zapservice: