Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Huiveringwekkende beelden reddingsactie schipbreuk Zuid-Korea

Het is het zwaarste scheepvaartongeval in Zuid-Korea in twintig jaar: vanochtend kapseisde een veerboot met 462 opvarenden, onder wie 325 scholieren. Doordat een reddingswerker een helmcamera droeg zijn er onwerkelijke – en huiveringwekkende – beelden opgedoken van de reddingactie.

Het is het zwaarste scheepvaartongeval in Zuid-Korea in twintig jaar: vanochtend kapseisde een veerboot met 462 opvarenden, onder wie 325 scholieren. Boten en helikopters schoten te hulp om mensen van het schip of uit het ijskoude water te halen. Doordat een reddingswerker een helmcamera droeg zijn er onwerkelijke - en huiveringwekkende - beelden opgedoken van de reddingactie.

De reddingswerkers hebben 179 passagiers kunnen redden. Het officiële dodental staat op zes, maar er zijn nog 277 mensen vermist. Inmiddels ligt de boot, die vanuit een haven in de buurt van de hoofdstad Seoul op weg was naar het zuidelijke toeristische eiland Jeju, onder water. De oorzaak van de ramp is nog onbekend.