Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Defensie

‘Geen haren gevonden van vermiste vrouwen Panama’

Dit weekend was er sprake van een mogelijk spoor, maar de haren die in Panama werden gevonden zijn niet van de twee vermiste Nederlandse vrouwen die worden vermist. Dat meldt de NOS.

Dit weekend was er sprake van een mogelijk spoor, maar in Panama zijn geen haren gevonden van de twee vermiste Nederlandse vrouwen die worden vermist. Dat meldt de NOS op basis van bronnen binnen het Openbaar Ministerie van Panama.

Zaterdag werd bekend dat er haren zouden zijn gevonden en een zakje met etensresten. De sporen zijn gevonden op zo’n drie uur afstand van Boquete, min of meer in de richting van de wandelroute die Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) waarschijnlijk wilden gaan lopen. Dit gebied is volgens de Panamese hulpdienst Sinaproc moeilijk bereikbaar en geen plek waar toeristen snel komen.

NOS-correspondent Marc Bessems:

Twitter avatar MarcBessems MarcBessems Dus feiten: vrijwilliger zegt in bos afval te hebben gevonden. Ook een haar. Als onderzoekers zijn tasje openen vinden ze geen haar. #panama

Tot nu toe is er dus nog geen enkel spoor gevonden van de twee vrouwen die vermist zijn. De Panamese hulpdiensten zoeken sinds maandag minder intensief naar de twee vermiste vrouwen.