’100 meisjes ontvoerd in noorden van Nigeria’

In het noorden van Nigeria hebben gewapende mannen vannacht 100 meisjes ontvoerd. Volgens de BBC melden ouders dat hun kinderen vannacht uit een school in Chibok zijn meegenomen. Vermoedelijk zit de islamistische groepering Boko Haram achter de actie.

Tijdens de bestorming van de school zouden een soldaat en een politieagent zijn overleden. De meisjes werden vervolgens door de aanvallers gedwongen om in een aantal vrachtwagens te stappen. Volgens persbureau AP wist een aantal van uit de vrachtwagens te springen.

Geweld is opgelaaid

Nigeria is in de afgelopen paar dagen opgeschikt door een reeks terreuracties. Gisteren werd een bomaanslag gepleegd op een busstation nabij de hoofdstad Abuja. Daarbij vielen 71 doden en raakten 124 personen gewond. Een dag eerder waren bij aanvallen op een paar dorpen in het noorden van Nigeria 60 mensen vermoord.

Achter de aanslagen zou Boko Haram zitten. De islamistische organisatie streeft naar een eigen staat in het noorden van het land. Het meeste geweld beperkt zich ook tot die regio. Boko Haram heeft in het verleden vaker dergelijke ontvoeringen uitgevoerd als die van vannacht.