Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Milieu en natuur

‘Mogelijk sporen aangetroffen van vermiste vrouwen Panama’

Een deel van het opsporingsteam in Boquete, Panama.
Een deel van het opsporingsteam in Boquete, Panama. Foto EPA / Marcelino Rosario

In de zoektocht in Panama naar de twee vermiste Nederlandse vrouwen zijn mogelijk voor het eerst sporen gevonden. In een bos zijn haren aangetroffen die mogelijk van de twee Nederlanders zijn.

Het gaat om rode of blonde haren; haarkleuren die ongebruikelijk zijn in Panama. Ook lag er een zakje met etensresten. De spullen zijn afgelopen donderdag al gevonden op ongeveer 1,5 uur lopen van de route die de vermiste Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) van plan waren om te gaan lopen.

Het gerucht ging vandaag al langer dat er een mogelijk spoort zou zijn, maar de coördinator van het reddingsteam op Panama heeft het nieuws inmiddels bevestigd aan RTL Nieuws en NOS. De haren worden onderzocht.

Twitter avatar MarcBessems MarcBessems In #Panama doet een gerucht de ronde over een vondst van een pakketje en een rode haar. Niet bevestigd door autoriteiten.
Twitter avatar sandrakorstjens Sandra Korstjens Vrijwilliger heeft vanochtend plastic zakje met afval en lange haren gevonden op ongeveer 1,5 uur lopen van Pianistapad. 1/2

Volgens de coördinator van hulpdienst Sinaproc moet bij de vondst wel worden aangetekend dat op die locatie al eerder was gezocht, en niets was gevonden. Mogelijk gaat het dus om nieuwere sporen, die niet van de twee Nederlanders zijn, aldus persbureau Novum.

De twee vrouwen zijn sinds 1 april vermist. Ze zouden een wandeltocht gaan maken in het berggebied rond Boquete, maar het is onduidelijk of ze daar ook daadwerkelijk aan zijn begonnen. Al dagen wordt naar de vrouwen gezocht met reddingsploegen, honden en helikopters.