Dit is een artikel uit het NRC-archief

Verkeer en infrastructuur

Auto rijdt kinderdagverblijf in Florida binnen - dode en 14 gewonden

Bezorgde ouders wachten op nadere berichtgeving van de politie.
Bezorgde ouders wachten op nadere berichtgeving van de politie. Foto Reuters / Stephen M. Dowell

In de Amerikaanse stad Orlando heeft zich gisteren een auto in een kinderdagverblijf geboord. Een meisje is hierbij om het leven gekomen. Veertien andere personen, onder wie zeker twaalf kinderen, raakten gewond. Dat heeft de politie van Florida gezegd.

Een auto ramde een andere auto, die vervolgens in het kinderdagverblijf tot stilstand kwam. Deze tweede auto ging er vervolgens vandoor. Dertien gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht en twee zijn ter plaatse behandeld. Sommige zouden er ernstig aan toe zijn.

De autoriteiten maken jacht op de veroorzaker van het ongeluk, die er na de aanrijding vandoor ging. De bestuurder van de auto die over de stoep het kinderdagverblijf binnenreed bleef ongedeerd. Hij was aangereden door een SUV, die ongeveer twee uur later werd gevonden. De auto staat op naam van een 26-jarige man die volgens de autoriteiten sinds 2000 al acht keer werd aangehouden. Zij denken dat hij uit het gebied probeert te vluchten en houden onder meer de luchthaven van Orlando extra in de gaten.