Minister Kamp stelt energiemissie naar Rusland uit vanwege Oekraïne

Minister Henk Kamp van Economische Zaken tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer.
Minister Henk Kamp van Economische Zaken tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer. Foto ANP / Bart Maat

Minister Henk Kamp van Economische Zaken stelt zijn energiemissie naar Rusland uit in verband met de crisis in Oekraïne. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vanmiddag.

Het ministerie schrijft in een verklaring:

“De energiemissie onder leiding van minister Kamp (Economische Zaken), die volgende maand naar Rusland zou gaan, wordt uitgesteld. Het kabinet heeft dit vandaag besloten naar aanleiding van recente ontwikkelingen in de Oekraïnecrisis, met name in het oosten van het land.

De Europese Unie bezint zich momenteel op de betrekkingen met Rusland. Volgens minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) moet dit besluit in dat licht worden bezien: ‘Een succesvolle missie is in het huidige klimaat niet goed mogelijk. Daarom is het beter de missie tot nader order uit te stellen’, aldus Timmermans.”

D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma:

Twitter avatar swsjoerdsma Sjoerd W. Sjoerdsma Het werd tijd! Minister Kamp stelt handelsmissie naar Rusland uit. #Oekraïne

Timmermans: uitstel is geen sanctie

Kamp zou in mei naar Moskou gaan, samen met bedrijven in de energiesector. De oppositie pleitte al langer voor het schrappen van de missie, maar tot nu toe wilde het kabinet daar niet aan, schrijft persbureau Novum.

BNR-journalist Hans Verbeek twittert:

Twitter avatar hverbeek Hans Verbeek - BNR Minister Timmermans: ‘Uitstel handelsmissie is geen sanctie tegen Rusland.’
#BNR