NS laat Intercity Direct morgen eens per uur rijden

Een locomotief van het type Traxx.
Een locomotief van het type Traxx. Foto ANP / Koen van Weel

De NS laat de Intercity Direct, de opvolger van de omstreden Fyra, morgen weer een uursdienst rijden nadat vandaag alle Traxx-locomotieven aan de kant werden gezet vanwege technische problemen. Normaal gesproken rijdt de Intercity Direct twee keer per uur.

Op welke tijden de trein precies vertrekt kon een woordvoerder van de NS nog niet zeggen. Reizigers wordt aangeraden hun reis van tevoren te plannen en op de NS-website te kijken voor het laatste nieuws.

Vanochtend bleek dat drie locomotieven van het type Traxx problemen kenden met de stroomtoevoer. De Canadese fabrikant Bombardier adviseerde vervolgens om alle achttien locomotieven meteen te inspecteren. “Inmiddels zijn er weer genoeg locomotieven om de uursdienst te kunnen rijden”, aldus de woordvoerder.

De uitval van Intercity Direct heeft volgens de NS niet tot noemenswaardige problemen en drukte op andere trajecten geleid. (Novum)