Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Nog geen spoor van Nederlandse vermiste vrouwen in Panama

De Facebook-pagina die is geopend voor de twee vermiste vrouwen.

Er is nog geen enkel spoor van de twee vermiste Nederlandse vrouwen in Panama. Dat laat een woordvoerder van de hulpdiensten weten aan persbureau Novum. Er wordt sinds woensdag door de hulpdiensten naar de twee gezocht. Vandaag speurde een reddingsteam van zo’n 35 man rond de Panamese plaats Boquete.

21-jarige Kris Kremers en 22-jarige Lisanne Froon werden maandag voor het laatst in Boquete gezien. Zij wilden een wandeling maken rond een nabijgelegen vulkaan. ‘s Avonds keerden ze echter niet terug naar het gastgezin waar de vrouwen logeerden. De gids die met hen de wandeling zou maken, liet weten dat de twee zich nooit bij hem hebben gemeld.

De woordvoerder van de hulpdiensten laat aan Novum weten alle mogelijkheden - van een ongeluk tot een ontvoering - nog open te laten. Er is een Facebook-pagina geopend waar informatie over de vermiste vrouwen achtergelaten kan worden. De Nederlandse ambassadeur in Panama, Wiebe de Boer, is naar het gebied afgereisd.