Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Groep leden redt hockeyclub Laren - problemen korte termijn opgelost

Laren in betere tijden: de hockeydames van Laren in 2012 na het winnen van de EuroHockey Club Champions Cup (ECCC).
Laren in betere tijden: de hockeydames van Laren in 2012 na het winnen van de EuroHockey Club Champions Cup (ECCC). Foto ANP / Sander Koning

Een groep leden heeft de Larensche Mixed Hockey Club gered met een eenmalige gift. Vicevoorzitter Elsemieke Havenga bevestigt dat de acute liquiditeitsproblemen van de club voor de korte termijn zijn opgelost door de gift. “We kunnen de salarissen van spelers en trainers over maart nu betalen”, aldus Havenga.

Een grote groep leden van de club was gisteren bijeen in het clubhuis om de benarde situatie waarin de club verkeert te bespreken. Hockeyclub Laren kampt met een tekort van 1,1 miljoen euro. ABN Amro is onder voorwaarden bereid om 400.000 euro schuld aan de bank kwijt te schelden. Een verhoging van de contributie moet 300.000 euro opleveren. De schuld zou zijn gegroeid omdat sponsors hun toezeggingen niet zijn nagekomen.

Het bestuur gaat een aantal financiële alternatieven onderzoeken. De inning van de extra contributie is door de gift uitgesteld tot medio april, aldus voorzitter Micky Adriaansens.

Lees meer in het achtergrondverhaal ‘In Laren is de tijd van de hockeybankiers voorbij’ in de krant van afgelopen weekend.