Waarschuwing voor dichte mist in noorden (maar lenteweer volgt)

Weggebruikers in het noorden van het land moeten rekening houden met dichte mist. In de provincies Friesland, Groningen en Drenthe kan het zicht plaatselijk minder dan tweehonderd meter zijn, waarschuwt de ANWB. Het KNMI heeft code geel uitgegeven voor gevaarlijk weer.

Twitter avatar MeteoGroupWeer MeteoGroup-Weer.nl In het noorden op grote schaal nog (dichte) #mist, waarbij het zicht vaak minder is dan 200 meter. Foto: J. Wiersema. http://t.co/3OXj2qPCSO

De mistlaag is vrij dik en boven de mist hangt vrij veel bewolking. Vermoedelijk is de mist rond het middaguur overal verdwenen, schrijft het KNMI. Daarna volgt - net zoals in de rest van het land - lenteweer:

“Het blijft overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18 graden in het noordoosten tot plaatselijk 22 graden in het zuiden van het land, op de Waddeneilanden blijft de temperatuur aanzienlijk lager. De oostenwind is zwak tot matig.”

    • Lex Boon