Stoïcijnse stijl en geweldig oor voor beats en vocalen

None

„Dit is mijn vijfde nummer-1-album”, vertelde Rick Ross zijn publiek op muziekfestival South by Southwest in Texas. Ross, die vorig jaar een driveby-schietpartij overleefde, introduceerde er zijn remake van You’re Nobody (Til Somebody Kills You) van hiphopmartelaar The Notorious B.I.G. door het publiek te laten schreeuwen voor overleden rapiconen.

Het donkere Nobody – met indringende zang door French Montana – is het hoogtepunt op dit nieuwe hitalbum waarop Ross wederom de grootste acts en producers van het moment inschakelt en die laat excelleren. Luister naar Sanctified, een samenspel van cruciale producers Mike Dean, Kanye West en DJ Mustard, vlammende gospelzang van Betty Wright, een soepel refrein van Big Sean en een brommende bijdrage van Ross zelf. Ross buigt zijn stem even moeiteloos naar dreigende, met reggae doorspekte gettoblues (Mafia Music III) als naar melancholische synthesizer-r&b (In Vein met The Weeknd). Het zijn geen radicale koerswijzigingen maar met zijn stoïcijnse stijl en geweldige oor voor beats en vocalen, geeft Ross zelfs nummers waarin zijn eigen bijdrage miniem is een kwaliteitskeurmerk.

    • Saul van Stapele