Deadline aangifte opgerekt vanwege problemen site Belastingdienst

Een belastingenvelop.
Een belastingenvelop. Foto ANP/ Lex van Lieshout

De Belastingdienst geeft mensen die hun aangifte over 2013 nog niet hebben ingevuld niet tot middernacht, maar tot 3 april de tijd dit alsnog te doen. Dit vanwege de vele problemen die er vanavond zijn met de site.

Twitter avatar Belastingdienst Belastingdienst Lukt het nu niet om je #belastingaangifte in te dienen? Verstuur deze dan op 1 of 2 april. Ook dan ben je nog op tijd.

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën zegt tegen persbureau Novum dat de Belastingdienst “coulant” is voor de mensen die het niet lukt de aangifte op tijd op te sturen:

“Zij krijgen tot en met 2 april de garantie dat hun aangifte alsnog voor 1 juli wordt verwerkt.”

Update 01.10 uur: De problemen lijken voorbij te zijn. De Belastingdienst heeft aan de NOS gemeld dat aangiftes weer binnenkomen.

De eigen storingssite van de Belastingdienst geeft het beeld van de avond goed weer. Het aantal meldingen neemt wel af, zo lijkt het:

Screenshot via Belastingdienst.nl

Downloaden gegevens en versturen lukt niet

Er zijn meldingen dat het downloaden van de vooraf ingevulde inkomensgegevens niet lukt en ook dat het versturen van de aangifte niet lukt. Een woordvoerder zei tegenover persbureau Novum dat de dienst “aan het uitzoeken” was wat er precies aan de hand is.

Er kwamen veel van dit soort berichten op Twitter:

Twitter avatar multesimus Bram Talman Volgens mij doet momenteel half ondernemend NL aangifte bij @Belastingdienst #storing http://t.co/nSQC4wc1uq
Twitter avatar KooyJan Jan Kooy Bij de @Belastingdienst hebben ze volgens mij een probleem, straks nog maar eens proberen… http://t.co/ZR1h772ctP

Problemen waarschijnlijk door overbelasting

“Voor zover we het nu kunnen zien” komen de problemen door overbelasting van de site, zei de woordvoerder tegen Novum:

“Veel mensen willen vanavond nog snel even hun aangifte doen. De een komt wel binnen en de ander niet.”

De Belastingdienst wil zich nu gaan richten op het oplossen van de problemen. Het is nog niet duidelijk of er verdere maatregelen worden genomen.