‘Nabestaanden overvaller klagen juweliersechtpaar niet aan bij noodweer’

Een witte forensische tent aan de achterkant van het pand van juwelier Goldies in Deurne, afgelopen zaterdag. Foto ANP / Remko de Waal

De nabestaanden van de twintigjarige man die afgelopen vrijdag werd doodgeschoten terwijl hij een juwelier in Deurne probeerde te overvallen, stappen niet naar de rechter als het om noodweer gaat. Dat zegt de advocaat van de nabestaanden tegen de NOS.

Volgens de advocaat, Peter Plasman, klagen de nabestaanden het juweliersechtpaar sowieso niet aan voordat het onderzoek is afgerond. Als de uitkomst daarvan vervolgens vaststelt dat het echtpaar de overvallers doodschoot uit noodweer, dwingen ze geen vervolging af.

In juwelierszaak Goldies in het Brabantse Deurne werden vrijdag aan het eind van de middag twee overvallers doodgeschoten door de winkelier en/of zijn vrouw. Binnen 24 uur liet het Openbaar Ministerie weten dat het lijkt op noodweer. Hoofdofficier Bart Nieuwenhuizen zei toen dat er “hoogstwaarschijnlijk” geen straf volgt.

De identiteit van de tweede overvaller is niet bekend. Er hebben zich nog geen familieleden of vrienden bij de politie gemeld en ook Plasman weet volgens de NOS niet wie het is.

    • Peter Zantingh