kort

Foto AP

Formule 1

Hamilton soeverein naar zege in Maleisië

Lewis Hamilton heeft gisteren de Grand Prix van Maleisië gewonnen. De Britse Formule 1-coureur van Mercedes leidde op het circuit van Sepang van start tot finish. Zijn Duitse ploeggenoot Nico Rosberg, in Australië winnaar van de eerste race van het nieuwe seizoen, werd tweede. Wereldkampioen Sebastian Vettel (Red Bull) eindigde als derde. De koppositie van de van poleposition gestarte Hamilton kwam in Maleisië geen moment in gevaar. Vettel kon zowel Hamilton als Rosberg niet bedreigen, maar de Duitser nam wel revanche voor een teleurstellende seizoensstart – hij viel uit in Australië. In het WK-klassement gaat Rosberg met 43 punten aan de leiding. Hamilton, die in Maleisië de 23ste GP-zege uit zijn loopbaan behaalde, volgt met 25 punten.

Voetbal

Dode bij WK-stadion én bij rellen in Zweden

Bij vechtpartijen tussen voetbalsupporters in het Zweedse Helsingborg is gisteren een 44-jarige man om het leven gekomen. De aanhanger van de bezoekende club Djurgarden kreeg een voorwerp tegen zijn hoofd en overleed later in het ziekenhuis. Het nieuws raakte bekend tijdens de wedstrijd. Fans van Djurgarden bestormden het veld; het duel werd in de 41ste minuut gestaakt.

In São Paulo viel zaterdag bij de bouw van het stadion waar op 12 juni de openingswedstrijd van het WK wordt gespeeld, opnieuw een dode. Een bouwvakker viel bij het plaatsen van stoeltjes van acht meter hoogte naar beneden en overleed later in het ziekenhuis. Vier maanden geleden kwamen bij hetzelfde stadion al twee medewerkers om het leven door een omvallende bouwkraan.

Hockey

Laren gedegradeerd, play-offs Bloemendaal

In de laatste speelronde in de hoofdklasse is gisteren het doek gevallen voor de hockeyers van Laren. Koploper Kampong was met 5-1 te sterk voor Laren, dat volgend seizoen uitkomt in de overgangsklasse. Bloemendaal won met 5-1 van Tilburg en is zeker van de play-offs. Daarin strijdt de club met Kampong, Oranje Zwart en Rotterdam om de landstitel. Amsterdam mist net als vorig seizoen de play-offs.

    • Novum
    • NRC
    • Ap