Goal v/h Weekend: zo lekker geraakt, en dan die bal maar nakijken

Links en rechts beleven de competities vroegtijdig hun climax. De Duitse kampioen is al bekend, in Engeland en Spanje blijft het juist reuze spannend. Niet aflatend is hoe dan ook de stroom aan smakelijk geserveerde doelpunten.

3. Gareth Bale (Real Madrid)

Na een meer dan peperdure transfer van Tottenham naar Real, die zo’n beetje de hele zomer nodig had om beklonken te worden, maakt deze Welshman het helemaal waar. Twaalf goals en evenzoveel assists in 23 competitiewedstrijden. En hoewel we Bale met name droge knallen zien afleveren die bij voorkeur van ver worden afgevuurd, is zijn echte wapen z’n snelheid; met of zonder bal.

2. Chris Wood (Leicester City)

Leicester City; bekend als de club waar Gary Lineker zijn carrière begon (1978-1985). Het was in 2002 tevens diezelfde Lineker die The Foxes van de ondergang, want miljoenenschuld, redde door een consortium te leiden dat de club overnam. Nu, ruim een decennium later, staat Leicester op het punt de Engelse eerste divisie te winnen en eindelijk terug te keren op het hoogste podium. Graag zien we meneer Wood dan ook weer terug:

1. Ştefan Bărboianu (Dinamo Boekarest)

Ştefan Nicolae Bărboianu zette zijn naam in de afgelopen drie seizoenen onder precies nul doelpunten. Hoe hij gisteravond het idee kreeg om de bal (zonder aan te nemen) van een meter of 30 op de slof te nemen, is voor velen dan ook een complex mysterie. Misschien weet Ştefan het zelf ook niet. Maakt niet uit. Híj raakte gister de bal zoals we ‘m allemaal wel eens zouden willen raken. Zo net na de stuit, op de sweet spot en dan knoerthard richting…

http://youtu.be/49yBDukWFJI

    • Jules Seegers