Dubbele zege voor Mercedes

Lewis Hamilton wordt gefeliciteerd door Sebastian Vettel Foto Reuters

Mercedes heeft in de Grand Prix van Maleisië met een dubbele zege zijn dominantie in de Formule 1 bevestigd. Lewis Hamilton behaalde op het circuit van het Sepang zijn 23ste overwinning in een grand prix. De Britse coureur kwam zeventien seconden eerder over de finish dan zijn Duitse ploeggenoot Nico Rosberg. Wereldkampioen Sebastian Vettel van Red Bull werd derde en nam revanche voor de teleurstellende seizoensstart in Melbourne toen bij uitviel wegens technische problemen met zijn Renault torbomotor . Ferrari-coureur Fernando Alonso uit Spanje, vorig jaar tweede in de wereldbekerstand, werd vierde, voor de Duitser Nico Hülkenberg van Force India. Voor Daniel Ricciardo, rijdend voor Red Bull, eindigde de wedstrijd opnieuw in mineur. Na een mislukte pitstop – een van zijn banden werd niet goed vastgezet – en problemen met zijn voorvleugel zat een topklassering er niet meer in. In Australië kostte diskwalificatie hem al een tweede plek. (NRC)