The Next Three Days

Veronica, 20.30-23.10u

(Paul Haggis, 2010). In de remake van de Franse film Pour elle (2008), die afgelopen zaterdag nog werd uitgezonden, speelt Russell Crowe literatuurprofessor John Brennan. Als hij thuiskomt van zijn college over Don Quichot wordt er plotseling op de deur gebonsd. Voor hij er erg in heeft, stormt de politie zijn huis binnen. Ze arresteren zijn vrouw Lara (Elizabeth Banks) op verdenking van moord, net op het moment dat zij een bloedvlek van haar jas probeert te wassen.

Ze wordt veroordeeld, maar is ze ook echt schuldig? Liefhebbende echtgenoot John is rotsvast overtuigd van haar onschuld en als de situatie steeds uitzichtlozer wordt, besluit hij tot een radicale actie: hij gaat haar bevrijden uit de zwaarbewaakte gevangenis. Zonder het aan zijn vrouw te vertellen.

De redelijk onderhoudende, maar veel te lange film van Paul Haggis (Crash) laat op minutieuze wijze de voorbereidingen zien van John op de ontsnapping, waarbij de mompelende Crowe zich ontpopt zich als moderne Don Quichot, met één verschil: zijn gevecht is niet tegen windmolens, maar tegen een falend justitieel apparaat. En dan mag je best het recht in eigen hand nemen, toch?