Superdad maakt van alledaags leven zoontje een actiefilm

Schermafbeelding / Action Movie Kid YouTube

Je hebt vaders en je hebt superdads. Die laatsten spannen zich bovengemiddeld in om het leven van hun kids nog leuker te maken. Zo heb je Batdad, die met een Batmanmasker op zijn kinderen probeert etiquette bij te brengen. En je hebt de vader van de driejarige James, die het leven van zijn zoontje omtovert tot een actiefilm met allerlei special effects.

Dankzij zijn vader kan de peuter met zijn lasergeweer van Duploblokjes een gat in het raam schieten, een winkelrek in de fik steken en verdwijnen in een plasje regenwater. Hoe cool is dat?

Nu is Daniel Hashimoto ‘After Effects Artist’ bij filmstudio DreamWorks, dus voor hem is zoiets waarschijnlijk een koud kunstje om te maken. In een interview met de Britse krant The Independent zei Hashimoto dat hij de korte filmpjes is gaan maken omdat hij door de ogen van zijn zoontje het leven van alledag ineens weer ziet als een groot avontuur:

“Mijn driejarig zoontje is geweldig, hij is grappig en heeft veel fantasie. Hij kijkt weinig tv en we doen de hele dag spelletjes met hem. Hij komt in situaties, die me eraan herinneren dat het leven een groot avontuur is. Daarom ben ik de video’s gaan maken.”

    • Anouk Eigenraam