Stadionverbod bij Vitesse voor oud-eigenaar Jordania wegens bedreiging

Voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania vorig jaar tijdens de opening van het nieuwe trainingscomplex van Vitesse. De komende drie jaar mag hij het Vitesse-stadion niet betreden, zo schrijft Marcel van Roosmalen morgen. Foto ANP/Koen van Weel

Voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania heeft van die club een stadionverbod van drie jaar opgelegd gekregen. Algemeen directeur Joost de Wit voelt zich bedreigd door de Georgiër en heeft hem daarom officieel de toegang tot de Gelredome ontzegd.

De concrete aanleiding hiervoor zou een woedeaanval van Jordania zijn geweest, waarbij hij in het bijzijn van diverse clubmedewerkers zou hebben gedreigd de vingers van De Wit af te snijden. Dat schrijft nrc.next-columnist Marcel van Roosmalen morgen in zijn wekelijkse rubriek over Vitesse in nrc.next.

De Wit heeft volgens Van Roosmalen aangifte gedaan bij de politie. Van Roosmalen in zijn column:

“Nadat hij de tip had gekregen dat er twee beruchte Georgische criminelen in Nederland zouden zijn, raakte de algemeen directeur ervan overtuigd dat zijn laatste uren waren aangebroken. Na overleg met de politie kreeg hij een panic button, waar hij bij dreiging op kon drukken, en er kwamen twee beveiligers die hem onopvallend in de gaten hielden.”

De columnist zat vorige week nog met De Wit om de tafel. Toen zei De Wit volgens Van Roosmalen dat alle veiligheidsmaatregelen niet voor niets zijn. “Ik ben geen bange broekenpoeper, heus niet”, aldus De Wit.

De Wit heeft het bericht inmiddels bevestigd tegenover nrc.nl:

“Ik heb inderdaad aangifte gedaan van bedreigingen door Merab Jordania. Het politie-onderzoek loopt nog. Verder doe ik geen mededelingen.”

    • een onzer redacteuren