Docu terugkijken: de toekomstmuziek van 2014 op SXSW

Duizenden mensen verzameld in Sixth Street in Austin tijdens SXSW. Foto AP/Jay Janner

Onze redacteur die wekelijks het weekend inluidt, Judith Laanen, kondigde vrijdag onder andere deze SXSW-documentaire De toekomstmuziek van 2014 aan. Reden dat deze de moeite waard is: alle Belangrijke Mensen Uit De Muziekindustrie lopen rond op SXSW, aldus Laanen.

Halverwege maart vindt jaarlijks het grootste showcasefestival ter wereld plaats, in Austin, Texas. Naast nieuwe gadgets en andere vernieuwende technische snufjes wordt de stad een paar dagen overgenomen door vers muzikaal bloed dat het dit jaar hoopt te maken. Het alternatieve muziekplatform van de VPRO, 3voor12, was er ook en maakte deze docu.

Sfeerbeelden, concerten en interviews worden afgewisseld met livesessies van onder meer het succesvolle London Grammar (VK), de opkomende Amerikaanse garagerockband together PANGEA en “het goed bewaarde, Nederlandse geheim” Young & Sick. Naast muziek komen ook technologische trends aan bod en bespreekt ontwerper Daan Roosegaarde zijn plan om wereldsteden smogvrij te maken.

    • Annemarie Coevert