ADO bouwt tegen PEC ongeslagen serie uit

ADO Den Haag-speler Roland Alberg (L) in actie tegen Darryl Lachman van PEC Zwolle. Foto ANP/Kay int Veen

ADO Den Haag is ook in de zevende wedstrijd met Henk Fräser aan het roer ongeslagen gebleven. In eigen stadion werd vandaag gelijkgespeeld (1-1) tegen PEC Zwolle.

Maikel van der Werff kopte voor de kersverse bekerfinalist de openingstreffer binnen, maar vier minuten voor rust zorgde Roland Alberg met een schitterend afstandsschot voor evenwicht.

Van der Werff was woensdag de gevierde man door Zwolle tegen NEC naar de bekerfinale te schieten. Vier dagen later was de verdediger wederom doeltreffend. Hij kopte in de twintigste minuut uit een corner de 0-1 binnen.

tweede helft stuk minder spannend

Nog voor rust kwam ADO langszij. Met een schitterend afstandsschot pegelde Alberg de gelijkmaker binnen. Voor de spelmaker was het zijn vijfde goal uit de laatste vijf duels.

In de tweede helft daalde de amusementswaarde van het duel hevig. Pas vijf minuten voor tijd veerden de in slaap gesuste supporters op. Yanic Wildschut schoot in het zijnet. Drie minuten later volgde nog een enorme kans voor Fred Benson. De spits van PEC schoot echter vrij voor doelman Gino Coutinho naast.

ADO staat met 33 punten dertiende, maar is nog niet helemaal veilig. Het verschil met nummer zestien RKC bedraagt maar drie punten. Zwolle staat met 38 punten keurig negende.(Novum)